Nyheter

Chevron
Bengtsson: ”Måste vara skickliga i vårt eget spel”

Bengtsson: ”Måste vara skickliga i vårt eget spel”

Malmö FF spelar Europa League-match borta mot norska Sarpsborg idag torsdag. Mittbacken Rasmus Bengtsson tror på ett fysiskt tufft möte.
– Sen när vi har läge att spela så måste vi vara skickliga i vårt eget spel, säger han.

Malmö FF har tagit tre poäng på de två inledande gruppspelsmatcherna i Europa League. En 2-0-förlust borta mot belgiska Genk följdes upp av en seger med samma siffror hemma mot turkiska Besiktas, och nu väntar norska Sarpsborg på bortaplan under torsdag.

– Det är extra viktigt att vi är förberedda mentalt på att det kommer att bli tufft. Det lär bli en fysisk fotboll och vi måste ta den kampen. Och sen när vi har läge att spela så måste vi vara skickliga i vårt eget spel, säger Malmös mittback Rasmus Bengtsson i en intervju med MFF-redaktionen på SvenskaFans.com.

I senaste bortamatchen mot Genk blev det en klarare förlust för Malmö än siffrorna kanske antyder.

– Förhoppningsvis gör vi det bättre mot Sarpsborg, och att vi får matchen dit vi vill. Alltså att vi inte spelar på Sarpsborgs villkor utan att vi får styra och ställa, och få matchen dit vi vill, säger Bengtsson, som ser fram emot en ny match efter 2-1-segern mot Hammarby i lördags.

– Kroppen mår bra och efter vinsten i helgen mot Hammarby så har både jag och resten av laget ett fortsatt gott självförtroende. Jag har en väldigt god känsla inför matchen, säger Ramsus Bengtsson.

Matchen mellan Sarpsborg och Malmö FF sparkar igång kl. 21.00 ikväll.