Berg målskytt i sin första MFF-vinst

I måndagskvällens allsvenska matcher var det MFF, Elfsborg och AIK som bärgade hem tre poäng vardera.

IK Sirius – Malmö FF: 1-3

Redan efter två minuter höll sig Derek Cornelius framme på en hörna och gav de himmelsblå ledningen med 1-0. På sin 30-årsdag var det sedan Oliver Berg som, i sin första match för Malmö FF, utökade ledningen med 2-0. På tilläggstid i första halvlek reducerade hemmalaget på en frispark som Wessam Abou Ali slog in och resultatet i halvtid var 2-1 till MFF. I andra halvlek jagade Sirius en kvittering. Men istället var det Taha Ali som efter långboll och en vunnen löpduell kom fri med målvakten och satte 3-1 till gästerna. Fler mål blev det inte utan trepoängaren bärgades till Skåne där de är viktiga poäng för att hänga på Elfsborg i toppstriden.

IF Elfsborg – IFK Norrköping: 3-2

I en match där både Elfsborg och Norrköping radade upp fina anfall och avslut var det hemmalaget Elfsborg som drog det längsta strået. Med något mer stabilt spel och framförallt effektivitet i första och halva andra halvlek lyckades man ta sig till en 3-0-ledning. Målskyttarna var Ahmed Qasem, Michael Baidoo och Jeppe Okkels. Men Norrköping satte press på serieledarna genom att reducera två gånger om genom Marco Lund Nielsen samt Vito Hammershoj Mistrati. Men de tio minuterna som var kvar av matchen räckte inte för Peking att kvittera utan Elfsborg tar ytterligare tre poäng och behåller platsen som tabelletta.

AIK – Varbergs BoIS: 3-0

I bottenkampen mellan AIK och Varberg var det gnaget som visade sig starkast på måndagskvällen. Matchen inleddes med ett avvaktade AIK och ett stolpskott för gästande Varbergs, men efter 10 minuter började Gnaget ta kommande om matchen. 25 minuter in i matchen kom ledningsmålet från Ioannis Pittas som och utökningen kom inte långt därefter genom Rum Modesto. I andra halvlek blåstes det straff till AIK och återigen fick Pittas göra mål. En säker straff längs marken som Stojan Lukic inte når. Varberg når aldrig ett reduceringsmål trots ett pas lägen i andra och därmed klättrar AIK upp ovanför nedflyttningsstrecket medan Varberg får allt längre upp till säker mark.