Nyheter

Chevron
Bergstrand: ”I vissa delar är vi kollektiva redan nu”

Bergstrand: ”I vissa delar är vi kollektiva redan nu”

Djurgården reser hem från träningslägret i Maspalomas med stärkt sammanhållning.
– Det känns som att vi har fått komma ihop både spelare och ledare, säger nye tränaren Kim Bergstrand.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf är ny tränarduo i Djurgården efter sju framgångsrika år i IK Sirius. När laget nu reser hem från träningslägret i Maspalomas på spanska Kanarieöarna anser Bergstrand att man gjort framsteg så väl på som utanför planen.

– Det känns som att vi har fått komma ihop både spelare och ledare. Så jag tror att vi är ett bättre lag nu än vi kom hit när det gäller den biten, säger Bergstrand till dif.se.

Under lägret spelade Djurgården sin första match med Bergstrand och Lagerlöf på tränarbänken. De implementerade omgående den 4-3-3-uppställning som ofta använts i Sirius, och även om det blev en 1-0-förlust mot norska högstaligalaget Kristiansund fanns det positiva bitar att ta med sig.

– Efter utvärderingen av matchen mot Kristiansund har vi börjat få en samsyn saker och ting. I vissa delar ser vi att vi är kollektiva, som till exempel i försvarsspelet där det ser riktigt bra ut redan nu, och sedan ska vi bli bättre offensivt, säger Kim Bergstrand.

För ett par dagar sedan uttalade sig även yttern Nicklas Bärkroth om läget i laget dittills under lägret.

– Det känns som att alla i truppen har en bra känsla inför året. Det är mycket som är nytt men det är ett spelsystem som jag har spelat tidigare och som passar mig och många andra spelare i truppen. Det är mycket fokus på passningsspel och bollskicklighet och det är precis det vi behöver för att ta nästa steg, berättade Bärkroth för klubbens webbsida.

Djurgårdens nästa träningsmatch spelas på lördag då man möter ett nytt Elitserie-lag i form av Lilleström SK, i vad som är ett större evenemang med namnet ”DIF-dagen Vinter”.

Foto: bildbyrån