Nyheter

Chevron
Bergstrand och Lagerlöf lämnar Sirius

Bergstrand och Lagerlöf lämnar Sirius

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnar IK Sirius. Tränarduon har valt att aktivera en klausul i kontraktet.
– Vi är oerhört tacksamma mot Kim och Thomas för den fantastiska resa de lett vårt A-lag på under de senaste sju åren, säger ordföranden Ove Sjöblom.

Efter sju framgångsrika år som tränare i IK Sirius lämnar Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf klubben. Sirius meddelar att de båda valt att aktivera en klausul i sina kontrakt, som annars sträckte sig till och med säsongen 2020.

– När vi förlängde med Kim och Thomas för drygt ett år sedan skrevs det på deras begäran in en utlands-/storklubbsklausul i kontraktet. Detta var en förutsättning för att vi skulle kunna förlänga kontraktet, och denna klausul har de nu valt att aktivera, säger ordföranden Ove Sjöblom till Sirius webbsida.

Under Bergstrand och Lagerlöfs ledning har Sirius klättrat från division 1 till Allsvenskan, där klubben nästa år gör sin tredje raka säsong.

– Vi är oerhört tacksamma mot Kim och Thomas för den fantastiska resa de lett vårt A-lag på under de senaste sju åren och det arbete de lagt ner för vår förening. Den kultur och den professionalism som genomsyrar föreningen idag är till stora delar deras förtjänst, säger Sjöblom.

Tills vidare tar assisterande tränaren Mirza Jelecak över huvudansvaret för A-laget.

– Sedan vi fick beskedet i början på veckan har processen för att hitta lösningar för den sportsliga ledningen pågått med full aktivitet, säger Ove Sjöblom.