Bergvall frälste Djurgården i slutminuterna

Lucas Bergvall gjorde sitt första allsvenska mål under lördagen. Det gav Djurgården en sen 1–0-seger över Halmstads BK.

Djurgården – Halmstads BK: 1–0
Djurgården är tillbaka på vinnarspåret efter en sen trepoängare mot Halmstads BK. Gästerna hade flera chanser att öppna målskyttet på Tele2 Arena, men med mindre än tio minuter kvar kunde Lucas Bergvall stöta in 1–0 efter Samuel Dahls låga inspel – Bergvalls första mål i Allsvenskan efter flytten från BP i vintras.

IFK Norrköping – Kalmar FF: 1–0
Även IFK Norrköping tog en 1–0-seger på hemmaplan under lördagen. Kalmar FF kom till Platinumcars Arena med två starka segrar mot IF Elfsborg och BK Häcken i ryggen, men här kunde man inte hindra Victor Lind från att i den 36:e minuten pricka in 1–0 – ett resultat som sedan stod sig till slutsignalen.