Berisha tvåmålsskytt i Bajens storseger

Hammarby, BK Häcken och Kalmar FF kunde fira segrar under måndagskvällen i Allsvenskan.

Hammarby – Degerfors IF: 5–1
Redan i den andra matchminuten sköt offensive vänsterbacken Mohanad Jeahze in 1–0 lågt för Hammarby hemma mot Degerfors. 2–0 kom efter att Nahir Besaras låga inspel hittat hela vägen in i mål, men Albin Mörfelts kyliga avslut i friläge för gästerna i den 42:a minuten gjorde att det bara skiljde ett mål mellan lagen i halvtid. I den 65:e minuten sträckte Veton Berisha dock in 3–1 för Bajen som återigen hade en tvåmålsledning – som skulle bli större. Berisha nickade skickligt in 4–1 på ett vänsterinlägg med kvarten kvar att spela, och i slutminuterna kunde Abdelrahman Saidi punktera matchen med sitt 5–1-mål.

Kalmar FF – IFK Göteborg: 1–0
Efter en mållös första halvlek på Guldfågeln Arena tog hemmalaget Kalmar ledningen efter pausvilan. Norrmannen Oliver Berg, ofta en nyckelspelare i KFF:s offensiv, låg bakom matchens enda mål då hans låga inspel i vänsterposition i straffområdet styrdes i eget mål av en IFK Göteborg-försvarare.

IK Sirius – BK Häcken: 0–1
Mötet mellan Sirius och Häcken på Studenternas såg länge ut att sluta oavgjort, men i den 94:e minuten frälste Alenxander Jeremejeff gästerna genom att slå in 1–0 från nära håll efter ett högerinlägg. Segermålet innebär att Häcken fortsatt behåller serieledningen, två poäng före Hammarby och tre före Djurgården i tabellen.