Bernhardsson hattrickskytt i Elfsborgs kross

Proppen ur för IF Elfsborg, som gjorde sina första mål för säsongen när nykomlingen BP besegrades med 5–0.

IF Elfsborg – BP: 5–0
Efter två mållösa matcher fick Elfsborg utdelning direkt hemma mot BP. Jacob Ondrejka kunde akrobatiskt slå in en retur fram till 1–0 i den fjärde minutne efter att Alexander bernhardsson vunnit bollen högt upp i banan för Elfsborg – ett återkommande tema under dagen. Bernhardssons första av tre mål kom på ett direktskott i straffområdet efter en halvtimmes spel.

Två snabba i inledningen av den andra halvleken fungerade sedan som den metaforiska spiken i kistan. Ondrejka placerade kyligt in 3–0 innan Bernhardsson bara minuten senare satte 4–0, framspelad av Ondrejka. Bernhardssons tredje och Elfsborgs femte kom sedan i den 62:a minuten, då hans långskott styrde på en BP-spelare och gick in i eget mål.

BK Häcken – Kalmar FF: 1–3
Kalmar FF tog sin andra raka vinst då man bortavann mot regernade mästarna BK Häcken under lördagskvällen. KFF gick tidigt upp i en 2–0-ledning tack vare mål av Simon Skrabb och Noah Shamoun, och när Ricardo Friedrich iskallt räddade Mikkel Rygaards straffspark mitt i målet i den 27:e minuten var självförtroendet på topp i bortalaget. Häcken skulle dock reducera på just straff, men inte förrän i den 53:e minuten. Den här gången fick Bénie Traoré förtroendet från straffpunkten och 2–1 var ett faktum. 20 minuter senare var Kalmar i tvåmålsledning igen efter att Mileta Rajovic från distans pickat in sitt första allsvenska mål. 3–1 släppte inte Kalmar utan tog Henrik Jensens lag tog en imponerande trepoängare på Hisingen.