Besara tvåmålsskytt i Hammarbys derbyseger

Det blev ett målrikt Stockholmsderby på Tele2 Arena under söndagen. Hammarby drog det längsta strået och slutresultatet skrevs till 4–3 (2–0).

Hammarby – Djurgården: 4-3
På söndagen vankades det Stockholmsderby på Tele2 Arena när Hammarby tog emot Djurgården. Ett derby som skulle komma att bli ett målrikt sådant. Det var Hammarby som skulle inledde eftermiddagens målskytte – och det genom Nahir Besara från straffpunkten. Och kort innan halvtidsvisslan ljöd utökade Nathaniel Adjei till 2–0. I den andra halvleken skulle Djurgården få tidig kontakt via ett reduceringsmål, men i jakten på ett kvitteringsmål var det istället Hammarby August Mikkelsen som utökade. Det dröjde dock inte många minuter innan ett nytt reduceringsmål var ett faktum, då via Haris Radetinac, och bortalaget hade åter kontakt. Från straffpunkten kunde Nahir Besara dock ännu en gång skjuta bollen i nät och ta sitt lag upp till 4–2. Djurgården och Marcus Danielson kunde reducera, även det från straffpunkten, men närmare än så kom man inte. Hammarby segrade i derbyt.

IF Elfsborg – IFK Värnamo: 2-0
På Borås Arena följdes IF Elfsborg och IFK Värnamo åt under den första halvleken och gick, trots lägen åt båda håll, till halvtidvila med resultatet 0–0. I början av den andra halvleken kunde dock den målnollan spräckas – och det när Jacob Ondrejka nickade in bollen i nät efter inlägg från Niklas Hult. I den 70:e minuten dubblade inytte Alexander Bernhardsson den ledningen och Boråslaget kunde säkra sjätte raka segern.

Mjällby AIF – IK Sirius: 3-0
Efter en mållös första halvtimme smällde Mjällby AIF till rejält i slutet av den första halvleken i söndagens möte med IK Sirius hemma på Strandvallen. Mellan minut 29 och 41 gick laget nämligen hela vägen upp i en 3–0-ledning. Det efter mål av Herman Johansson, Ivan Kričak och slutligen Colin Rösler. En ledning man sedan också höll hela vägen in i mål och säkrade därmed samtliga tre poäng.

Halmstads BK – Malmö FF: 0-1
Halmstads BK var på väg mot en ny stark poäng på hemmaplan när segertåget Malmö FF under söndagen var på besök. Matchen såg nämligen ut att sluta mållös, 0–0. Men i den sjätte tilläggsminuten dundrade nyss inbytte Patriot Sejdiu segermålet. Därmed säkrade Malmö FF sin åttonde trepoängare på lika många försök.

Kalmar FF – BP: 1-3
BP har verkligen prickat in formen på senaste tiden. Under söndagen kom tre nya poäng i bortamötet med Kalmar FF. Det var dock hemmalagets storskytt Mileta Rajovic som inledde aftonens målskytte när han i den 35:e minuten nickade in 1–0. BP kunde dock fem minuter senare ta sig tillbaka via mål från Ludvig Fritzson och halvtidsresultatet skrevs till 1–1. Med mindre än 20 minuter kvar av ordinarie tid fullbordade Oscar Pettersson gästernas vändning. Och i det absoluta slutskedet, när KFF jagade ett kvitteringsmål, fastställde Samuel Kroon slutresultatet till 1–3.