Nyheter

Chevron
Bilder: AIK lyfte pokalen i Kalmar

Bilder: AIK lyfte pokalen i Kalmar

AIK är svenska mästare för tolfte gången efter att ha besegrat Kalmar FF med 1-0 på bortaplan i den sista omgången av Allsvenskan 2018. Säsongen innehöll blott en förlust för Gnaget, som fick lyfta Lennart Johanssons pokal på Guldfågeln Arena.

Alla bilder är hämtade från bildbyrån.

Se höjdpunkter från matchen här.

2.aik-uppvarmning
Nicolas Stefanelli och Denni Avdic var två spelare som fick chansen från start i AIK:s avgörande bortamatch mot Kalmar FF då flera skador och avstängningar plågade truppen inför matchen.
4.aik-tifo
En stor mängd AIK-supportrar hade gjort resan ned till Småland för att kunna bevittna matchen i den sista omgången på plats.
5.aik-jansson
I slutet av den första halvleken nickade Robin Jansson in 1-0 på Tarik Elyounoussis frispark, ett mål som skulle stå sig till slutsignalen.
6.aik-jubel-hog
7.aik-invasion
På slutsignalen rusade ett stort antal AIK-fans in på planen för chansen att få fira guldet med spelarna.
8.aik-karlsson
AIK-ikonen Per Karlsson vann sitt andra SM-guld med klubben, det första var han med och tog 2009.
9.aik-omkladningsrum
10.aik-stefanelli
AIK-spelarna firade i omklädningsrummet innan det var dags att gå ut igen och lyfta Lennart Johanssons pokal – under överseende av Lennart Johansson själv, hedersordförande i klubben.
10.aik-johansson
11.aik-goitom
Lagkaptenen Henok Goitom lyfte pokalen tillsammans med Nils-Eric Johansson, som inför säsongen tvingades avsluta fotbollskarriären då ett medfött hjärtfel upptäckts.
9.aik-janosevic
12.aik-sundgren
Daniel Sundgren går i sin pappas fotspår. Gary Sundgren, flerfaldig landslagsman för Sverige, vann SM-guld med Gnaget 1992.
11.aik-norling
Rikard Norling var assisterande tränare i AIK när laget vann Allsvenskan 1998. 20 år senare ledde han nu laget till SM-guld som huvudtränare.