Nyheter

Chevron
Bilder: Försäsong 2020

Bilder: Försäsong 2020

Det är långt kvar till Allsvenskans säsongspremiär, och Svenska Cupen har inte dragit igång än. Lagen håller istället igång med träningsmatcher för att implementera taktiker och vässa formen inför säsongen. Så här kan en försäsong se ut januari och februari.

Samtliga bilder är hämtade från bildbyrån.

elfsborg-hacken
IF Elfsborg och BK Häcken möttes i vinterns första träningsmatch 17 januari. 19-årige Prince Isaac Kouame satte matchens enda mål när Elfsborg vann i Rydahallen.
aik-karlstad
AIK inledde som vanligt försäsongen inför fulla läktare på Skytteholms IP, här mot nybildade IF Karlstad Fotboll i division 1.
mff-ifkm
Adi Nalic gjorde succé på lån i AFC Eskilstuna ifjol och är tillbaka i Malmö FF i år. Han var en av målskyttarna i lagets 7–0-seger mot IFK Malmö på Malmö IP 24 januari.
varberg-gais
Varbergs BoIS gör sin allra första säsong i Allsvenskan i år. På bilden syns mångsidige Joakim Lindner, som med sina 28 år är äldst i truppen.
hif-fcm
Hammarby var seriens poängbästa lag under andra halvan av 2019, inte minst tack vare Darijan Bojanics elva assister. Mot FC Midtjylland i slutet av januari blev det dock förlust med 4–0.
hif
ifk-hif
IFK Göteborg spelar i ett helblått försäsongsställ, här i en 2–2-match mot Helsingborgs IF på Bravida Arena 8 februari.
maif-kalmar
Marcus Lantz är ny tränare i nykomlingen Mjällby AIF. Här går han igenom taktiken när MAIF mötte Kalmar FF 7 februari, i en match som KFF vann med 1–0.
hacken-norrby
BK Häcken har redan hunnit med fem träningsmatcher på försäsongen. Bilden är från en 3–0-seger hemma mot Superettan-laget Norrby IF.
falkenberg-varberg
Hallandsderby mellan Falkenbergs FF och nykomlingen Varberg väntar i Allsvenskan i år. När lagen möttes på Vinåvallen 8 februari vann FFF med 4–1.