Nyheter

Chevron
Bilder: MFF säkrade 21:a SM-guldet

Bilder: MFF säkrade 21:a SM-guldet

Malmö FF säkrade sitt 21:a SM-guld under söndagen då 4–0-segern mot IK Sirius gör det omöjligt för något annat lag att överta ledningen i Allsvenskan. Så här såg guldmatchen ut.

Alla bilder är hämtade från bildbyrån.

mff-1-bred
malmo-7-bred

Malmö FF behövde en trepoängare hemma mot IK Sirius i den 27:e omgången för att säkra sitt 21:a SM-guld. Matchen spelades, som nästan alla under säsongen 2020, inför tomma läktare.

mff-bred-2

Isaac Kiese Thelin gav MFF ledningen redan i den tredje matchminuten.

mff-3-bred

Ett rappt Malmö-anfall avslutades med att Ola Toivonen skarvade fram Anders Christiansen, som placerade in 2–0 distinkt i den åttonde minuten.

mff-4-bred
mff-6-bred

Toivonen själv, som jagade sitt allra första SM-guld, nickade in 3–0 på ett inlägg från Jo Inge Berget innan matchen ens var en kvart gammal.

mff-8-bred

Eric Larsson, ej i bild här, skruvade fintade sig förbi sin försvarare och skruvade in 4–0-målet i bortre krysset i den andra halvleken. MFF hade sedan flera lägen att utöka till 5–0, men Jonathan Viscosi i Sirius-kassen fick visa sig på styva linan.

mff-10-bred
mff-11-bred

Jubel efter slutsignalen – Anel Ahmedhodzic har gått från utlånad till danska ligan till att bli ordinarie i Malmö FF:s backlinje och uttagen till bosniska landslaget under årets gång. 

mff-9-bred

MFF-spelarna med Behrang Safari, som avslutar karriären efter säsongen, i spetsen med en symbolisk hyllning till de supportrar som inte kunnat se någon allsvensk match på plats i år.
X

mff-12-bred
mff-14-bred

– Vi tänder till i varenda match, utan inramning. En väldigt professionell genomförd säsong. Det är så klart skönt att checka in första ligatiteln i boken, säger 3–0-nickaren Ola Toivonen till dplay efter matchen.