Nyheter

Chevron
Billborn: ”Vi kan ännu bättre”

Billborn: ”Vi kan ännu bättre”

Tar man en titt på den allsvenska tabellen mitt under det pågående VM-uppehållet ser man att Hammarby toppar den. I veckan gick serieledarnas spelartrupp på semester och i en intervju med HTV summerar tränaren Stefan Billborn hur han och laget ser på succévåren.
– Vi har pendlat en del i prestation och känner att vi kan ännu bättre, säger Billborn till HTV.

Inför säsongen var det inte många som trodde på Hammarby som SM-guldaspirant och på upptaktsträffen tippades de nia av det samlade medieuppbådet. Att Hammarby nu toppar tabellen efter 11 spelade omgångar är dock inget som gett hybris inom föreningen. Med spelartruppen på semester finns det en plan för vad som ska slipas på när de är tillbaka i träning.

–Vi kommer försöka utveckla både det vi gjort bra och dåligt. Vi har ett sätt som vi vill försöka spela på och förhoppningsvis kan vi göra det ännu bättre, säger huvudtränaren Stefan Billborn till HTV, som är Hammarbys egna webb-tv-kanal, och fortsätter.

–Vi har en förståelse i spelargruppen för hur vi vill spela och vad vi måste förbättra, och det är många bitar. Vi känner själva att vi pendlat i prestation. Tittar vi på statstiken och datan ser vi dock att vår prestation är i linje med vår tabellposition, så det lovar gott inför framtiden att vi känner att vi kan ännu bättre.

Under våren vann Hammarbyspelare båda utmärkelserna till månadens spelare: Jiloan Hamad för april och Pa Dibba för maj. Både de spelarna pratade då om hur Hammarbys sätt att spela och träna är väl förankrat i truppen. Just den träningsvilligheten är något som Billborn också lyfter fram.

–Vi har gott gry i truppen och alla kämpar, sliter och vill väldigt mycket. Det känns som att vi har en grupp av spelare som är väldigt villiga att lära sig, ta instruktioner och delta i utvecklingen av vårt spel både i stort och smått, säger Billborn och konstaterar.

–Den här spelargruppen är inte nöjd, utan vi vill väldigt mycket mer.

När Allsvenskan sparkar igång igen tar Hammarby emot Östersunds FK hemma på Tele2 Arena måndagen 9 juli.

Se hela intervjun med Stefan Billborn här.