Birmancevic hjälte för MFF

Malmö FF besegrade IF Elfsborg på hemmaplan i matchen som tidigarelagts från den 13:e omgången av Allsvenskan.

När förra årets etta och tvåa i Allsvenskan drabbade samman i Malmö var det gästerna Elfsborg som inledde bäst. Redan i den första minuten hade de gulklädda ett avslut i överliggaren.

Men när det första målet kom var det himmelsblått. Ett långt inkast från Jonas Knudsen skarvades av Anel Ahmedhodzic innan Jo Inge Berget tryckte in ledningsmålet.

Resultatet stod sig halvleken ut, men i starten av den andra kom kvitteringen. Simon Strand dribblade framför offensivt straffområde och slog en djupledspassning till en helt fristående Per Frick. Frick placerade kallt in kvitteringen till höger om Marko Johansson.

Elfsborg fortsatte pressa på framåt och Jacob Ondrejka hade ett avslut i stolpen, men återigen var det Malmö FF som tog ledningen. Efter att ha försökt och försökt fick Veljko Birmancevic till slut utdelningen för sitt slit när han placerade in 2-1 till hemmalaget.

Lagen skapade sedan flera chanser framåt, men resultatet stod sig och Malmö FF kliver, åtminstone tillfälligt, upp i serieledning.