Nyheter

Chevron
Björndahl klar för Örebro SK

Björndahl klar för Örebro SK

Erik Björndahl vann skytteligan i Superettan 2019. Nu lämnar han Degerfors för spel i Allsvenskan och Örebro SK. Kontraktet sträcker sig till och med 2022.

Anfallaren Erik Björndahl gjorde 20 mål i Superettan i fjol. Året innan gjorde han 14. Det är en målglad 29-åring ÖSK skrivit kontrakt med. Björndahl fostrades i Örebroklubben BK Forward och ser framemot att komma hem till Örebro igen.

– Jag är såklart väldigt nöjd och det är superkul att vara här. Det känns helt rätt att gå till ÖSK och jag har velat det här hela tiden. För mig som örebroare har drömmen och målet alltid varit att få spela här ute på Behrn Arena. Det är även ett bra steg i min karriär och jag är väldigt glad att vara en ÖSK-spelare, säger Erik Björndahl till oskfotboll.se.

Han återförenas nu med Axel Kjäll, som tränade Björndahl i BK Forward mellan 2010 och 2012. Manager Kjäll är glad att klubben kunnat knyta till sig målkungen.

– Vi är väldigt glada att kunna hälsa Erik välkommen till klubben. Jag har följt honom under hela hans karriär och han har haft två starka säsonger i Superettan där han förra året vann skytteligan. Erik är duktig i offensivt straffområde, starkt i duellspelet och en spelare som gör sin omgivning bättre. Han är en person som kommer passa perfekt in i vår grupp med sin förmåga att sprida energi både på och utanför planen. Att kunna rekrytera Superettans skyttekung som också är född och uppväxt i Örebro är en del i vår ambition att bygga laget med lokal förankring, säger Axel Kjäll.

FOTO: Bildbyrån