Nyheter

Chevron
BK Häcken cupmästare 2023

BK Häcken cupmästare 2023

BK Häcken vann klart i torsdagens cupfinal mot Mjällby AIF. Slutresultatet skrevs till 1–4 (0–2).

På ett välfyllt Strandvallen tog Mjällby AIF under torsdagseftermiddagen emot BK Häcken i 2023 års cupfinal. Mjällby AIF var ute efter sin första cuptitel – samtidigt som BK Häcken jagade sin tredje.

Den första halvleken var jämn. Gästerna från Hisingen var inte helt oväntat farliga när de kom upp i offensivt straffområde – men hemmalaget stod rätt och kunde även de ta sig fram till ett gäng chanser. Men målnollan var intakt, och såg också ut att vara det in i pausvilan.

Men då smällde BK Häcken och Ibrahim Sadiq till – två gånger om. Under tilläggsminuterna i den första halvleken kunde han först nicka in ledningsmålet innan han skickade in 0–2.

Och i inledningen av den andra halvleken satte Mikkel Rygaard in lagets tredje efter inlägg från Kristoffer Lund – och match kändes avgjord. Tydligare blev det också när Samuel Gustafsson i mitten av den andra halvleken utökade ledningen till fyra mål.

Mjällby AIF fick in ett reduceringsmål på slutet via ett självmål, men närmare än så kom inte laget. BK Häcken är vinnare av Svenska Cupen 2023.

Foto: Bildbyrån