BK Häcken första lag till semifinal

En svängig match i Norrköping slutade med att BK Häcken besegrade IFK Norrköping med 3-2.

En målrik första halvlek inleddes med att nyförvärvet Samuel Adegbenro satte ledningsmålet för hemmalaget efter 10 minuter.

Alexander Jeremejeff vände bort sin försvarare och stötte in kvitteringen efter 22 minuter.

Hemmalaget skulle dock ta ledningen igen. Sead Haksabanovic fina målform håller i sig och han nickade in 2-1 för Peking efter 35 minuter.

Men Benie Traore såg till att det stod 2-2 i paus efter att han på tilläggstid rundat Oscar Jansson och placerat in kvitteringen.

Tolv minuter in i andra halvlek tog gästerna ledningen för första gången i matchen. Efter fint rullande utanför IFK Norrköpings straffområde nådde bollen ut på vänsterkanten, en snabb passning in i mitten nådde fötterna på Tobias Heintz som stötte in ledningsmålet på ett tillslag. Resultatet stod sig matchen ut och BK Häcken är första lag att kvalificera sig för semifinal i Svenska Cupen.

Mötet mellan Hammarby och Trelleborgs FF, som skulle spelats idag, har skjutits upp på grund av sjukdom i Hammarbytruppen.