BK Häcken inledde säsongen med seger

Den regerande svenska mästaren BK Häcken inledde årets allsvenska säsong med att bortaslå IF Elfsborg.

IF Elfsborg – BK Häcken: 0–2
På Borås Arena tog IF Elfsborg emot regerande mästaren BK Häcken. Ett möte som gästerna skulle gå segrande ur efter ett mål i vardera halvlek. Ibrahim Sadiq nickade in ledningsmålet i den 20:e minuten. Och i den andra halvleken kontrade laget in ett 0–2-mål, där Amane Romeo var den som slutligen sköt bollen i nät.

Mjällby AIF – Varbergs BoIS: 2–2
Mjällby AIF öppnade starkast i måndagskvällens hemmamöte med Varbergs BoIS. Alexander Johansson fick till en kalasträff från håll – som seglade in över gästernas målvakt till 1–0. I början av den andra halvleken kunde hemmalaget dessutom utöka till 2–0 och segern såg ut att vara deras. Men Varbergs BoIS reste sig och kunde via mål av Omur Pektas och Assad Al Hamlawi ta sig tillbaka och bärga en poäng.