BK Häcken utslaget ur Champions League-kvalet

Returmötet i Champions League-kvalet togs till straffar – och där föll BK Häcken. Nu väntar istället kval till Europa League.

BK Häcken – KÍ: 3–3 (6–7 e.str)
Efter 0–0 på Färöarna förra veckan var det under onsdagen dags för returmötet i Champions League-kvalet mot KÍ.

Det var gästerna som öppnade målskyttet den här aftonen. Árni Frederiksberg tryckte in ledningsmålet i den 17:e minuten. Men BK Häcken och Tobias Sana kunde replikera nästan omgående, och matchen var åter i ett likaläge. I början av den andra halvleken såg Amor Layouni till att fullborda vändningen – men kort efter var det gästernas tur att snabbt kvittera. Åter igen via Árni Frederiksberg.

2–2 stod sig och matchen togs till förlängning. Mot slutet av den första förlängningskvarten höll sig Ibrahim Sadiq framme och återtog ledningen för Häckens del. Men bortalaget vägrade att ge sig och kunde ännu en gång kvittera, och ännu en gång var det via Árni Frederiksberg.

Matchen gick då till straffläggning, och väl där kunde bortalaget dra det längsta strået och segra. Därmed är BK Häcken utslaget ur kvalet till Champions League – och nu väntar kval till Europa League istället.