BK Häcken vände och vann mot Djurgården

BK Häcken låg under i paus – men kunde vända och vinna med hela 4–1 i onsdagens hemmamatch mot Djurgården.

BK Häcken – Djurgården: 4–1
Den första halvleken mellan BK Häcken och Djurgården såg ut att sluta mållös. Men på stopptid var det gästande Djurgården som skulle få in matchens första – och det var Joel Asoro som stod för det. Hemmalaget skulle dock tidigt i den andra halvleken, via Lars Olden Larsen, ta sig tillbaka till ett likaläge. I den 67:e minuten fullbordades BK Häckens vändning när Even Hovland nickade in 2–1. Mot slutet av matchen satte Olden Larsen och Hovland dit ytterligare var sin kasse – och hemmalaget kunde till slut vinna med 4–1.

IF Elfsborg – Halmstads BK: 6–1
På Borås Arena skulle det bli Halmstads BK som öppnade målskyttet i onsdagens bortamöte med IF Elfsborg. Fyra minuter innan paus sköt Viktor Granath in en retur och gästerna kunde gå till vila i ledning. Men i den andra halvleken kom IF Elfsborg ut och ville annat. Mellan minut 55 och 63 gick man nämligen från 0–1 till 4–1. Målskyttar i tur och ordning för hemmalaget blev Michael Baidoo, Noah Söderberg, Jeppe Okkels och Jacob Ondrejka. Målskyttet stoppade dock inte där, utan Jacob Ondrejka petade in ytterligare ett innan André Römer avslutade det hela.

Kalmar FF – IK Sirius: 2–2
På Guldfågeln Arena öppnade Mileta Rajovic målskyttet redan i den nionde minuten. Och knappt 20 minuter senare satte han dit nummer två – och Kalmar FF hade snabbt tagit sig upp i en tvåmålsledning i hemmamatchen mot IK Sirius. Bortalaget kunde dock åter skaka liv i matchen när Tashreeq Matthews i minut 52 reducerade. Och, i allra sista stund, fick Jamie Roche in kvitteringsmålet och ordnade en poäng för IK Sirius.

Mjällby AIF – AIK: 0–0
Den fjärde matchen den här onsdagskvällen utspelade sig på Strandvallen mellan Mjällby AIF och AIK. Ett möte som skulle sluta mållöst – och därmed blev det var sin poäng för de båda lagen. Mjällbys åttonde poäng för säsongen, och AIK:s femte.