Blåvitt tog andra raka

IFK Göteborg tog sin andra raka seger i inledningen av Allsvenskan samtidigt som Kalmar FF plockade årets första trea. Senare på eftermiddagen säkrade Mjällby sin andra seger och AIK vann sin hemmapremiär.

Helsingborgs IF – IFK Göteborg 0-1
På Olympia tog nykomlingen Helsingborg emot IFK Göteborg inför en högljudd publik. Matchens enda mål gjorde Marcus Berg efter en snabb kontring i den första halvleken. Segern är IFK Göteborgs andra raka och det innebär att man för första gången sedan 2016 står på full pott efter två spelade omgångar i Allsvenskan.

Varbergs BoIS – Kalmar FF 0-3
Det blev en rödvit trepoängare på Västkusten när Kalmar gästade Varberg Energi Arena. Nahom Girmai satte ledningsmålet efter tolv minuter och följdes upp av 2-0 genom Oliver Berg 20 minuter senare.

Efter en timmes spel gjorde nyförvärvet Simon Skrabb sitt första mål i Kalmartröjan när han fastställde slutresultatet till 3-0.

Mjällby AIF – Djurgården 1-0
Djurgården dominerade den första halvleken och skapade flera farligheter. Sead Haksabanovic prickade ribban, men några mål fick vi inte se under de första 45 minuterna.

Istället för bortaledning var det istället Mamadou Moro som gjorde sitt andra mål i inledningen av Allsvenskan när han gav Mjällby ledningen efter 67 minuter. Efter ett långt inkast vräkte anfallaren upp bollen i nättaket. Målet blev matchens enda och Mjällby står på full pott efter två matcher och segrar mot både Elfsborg och Djurgården.

AIK – IFK Norrköping 1-0
AIK var starkast av alla lag på fasta situationer 2021 och i hemmapremiären mot IFK Norrköping visade man att så är fortfarande fallet. En hörna från vänster nådde pannan på Alexander Milosevic som satte ledningsmålet efter en kvarts spel på Friends Arena. Båda lagen skapade ett par farligheter i den andra halvleken, men resultatet stod sig tiden ut och AIK plockar säsongens tre första allsvenska pinnar.