Nyheter

Chevron
Blåvitt värvar tillbaka Sebastian Eriksson

Blåvitt värvar tillbaka Sebastian Eriksson

Sebastian Eriksson är klar för sin tredje sejour i IFK Göteborg efter att han brutit kontraktet med grekiska Panetolikos.
– Spännande och inspirerande, säger 30-årige Eriksson.

Förra sommaren lämnade Sebastian Eriksson IFK Göteborg för grekiska Panetolikos. Ett halvår senare är han nu tillbaka i Blåvitt, med siktet inställt på att vara spelklar till den allsvenska starten.

– Hemma är hemma. Jag har ett stort antal erfarenheter med mig och ser fram emot att kunna bidra med det jag lärt mig i med- och motgång till de många unga spelare som finns i IFK Göteborgs trupp 2019. Spännande och inspirerande, säger Eriksson till klubbens webbsida.

Eriksson, som tidigare spelat i IFK mellan 2006-2011 och 2015-2018, har under karriären främst spelat på mittfältet, men tog under tränaren Poya Asbaghis ledning steget ned i backlinjen ifjol.

Asbaghi är glad över att återigen kunna räkna med en av de större Blåvitt-profilerna på 2000-talet i laget igen.

– Fantastiskt kul att få hem vår grabb. ”Sebbans” återkomst är mer än välkommen. Det ledarskap, den fotbollskunskap och det jävlar anamma han besitter kommer att betyda oerhört mycket för oss. Vi är väldigt glada över det här, kommenterar Asbaghi.

Sebastian Erikssons kontrakt med IFK Göteborg sträcker sig till och med säsongen 2021.

Foto: bildbyrån