Boman hjälte i HBK:s återkomst

Nykomlingarna Halmstads BK tog tillsammans med Djurgården tre poäng i söndagens premiärmatcher.

Halmstads BK – BK Häcken 1–0
I ett regnblaskigt Halmstad stod nykomlingen HBK upp fint emot gästande BK Häcken. Gästerna hade den största delen av bollinnehavet, men hade svårt att skapa farliga chanser. Erik Friberg hade ett rungande avslut, men Malkolm Säfqvist Nilsson räddade snyggt. Det såg ut att sluta 0-0 på Örjans Vall, men nyinbytte Mikael Boman ville annat. Ett inlägg från höger möttes på volley av Boman som satte segermålet för hallänningarna.

Mjällby AIF – Varbergs BoIS 0–0
Mållöst blev det också på Strandvallen. Chansmässigt var det jämnt, men inget av lagen lyckades överlista motståndarlagets målvakt.

IF Elfsborg – Djurgården 0–2
Aslak Witry volleysköt in gästernas ledningsmål halvvägs in i den första halvleken. Per Frick fick en fin chans att kvittera innan halvtidsvilan, men anfallarens nick tog i stolpen. Drygt tio minuter in i den andra halvleken löpte sig Edward Chilufya fri och rullade in 2-0 till Djurgården.

IFK Norrköping – IK Sirius 1–1
I ett snöigt Norrköping pangade nyförvärvet Ari Skulason in 1-0 för hemmalaget från distans i den första halvleken. Gästerna kom tillbaka i den andra halvleken och det var ett annat nyförvärv som kvitterade. Jacob Ortmark klippte till från en bit utanför straffområdet och 1-1 var ett faktum.