Nyheter

Chevron
Buya Turay säljs av Dalkurd till belgisk klubb

Buya Turay säljs av Dalkurd till belgisk klubb

Mohamed Buya Turay lämnar Dalkurd FF. Klubben och spelaren har kommit överens om en övergång till belgiska högstaligalaget STVV från Sint-Truiden.
– Med den säsong han har gjort är det naturligt att det uppstår intresse från såväl inhemska som utländska klubbar. Det här är en affär som vi är väldigt nöjda med, säger sportchefen Adil Kizil.

Mohamed Buya Turay anslöt till Dalkurd FF inför klubbens historiska första säsong i Allsvenskan i år från nyss nedflyttade AFC Eskilstuna. Efter nio mål på 13 seriematcher köps anfallaren nu loss av belgiska högstaligalaget STVV.

– Buya Turay har varit en väldigt lojal spelare under den korta tid som han har varit hos oss. Han har alltid jobbat hårt och visat upp en god karaktär, såväl på träningar som på match, säger sportchefen Adil Kizil till dalkurd.se.

23-årige Buya Turay har bjudit publiken på flera imponerande solomål under sin tid i både Dalkurd och Eskilstuna. Sedan återstarten av Allsvenskan i sommar har han gjort fyra mål på fem matcher.

– Med den säsong han har gjort är det naturligt att det uppstår intresse från såväl inhemska som utländska klubbar. Det här är en affär som vi är väldigt nöjda med, säger Kizil.

– Vi är mycket glada över att Buya Turay får den här chansen och vi är stolta över att han tar steget från Dalkurd mot spel ute i Europa, avslutar sportchefen.

Samtidigt meddelar Dalkurd att man plockar in rutinerade backen Markus Thorbjörnsson på lån från Kalmar FF.

– I Markus får vi in en väldigt rutinerad mittback med de rätta egenskaperna. Vi ser framemot att se Markus hos oss under hösten, säger Adil Kizil i ett uttalande till Dalkurds webbsida.