Nyheter

Chevron
Castegren: ”Optimalt att fortsätta i Norrköping”

Castegren: ”Optimalt att fortsätta i Norrköping”

Henrik Castegren har på kort tid gjort sin första start i Allsvenskan och belönats med ett nytt kontrakt av IFK Norrköping.
– Det klart att det känns jättebra, säger den 22-årige backen.

Henrik Castegren missade hela förra säsongen med en korsbandsskada. I år har han efter en kortare lånesejour i Superettan-laget Degerfors IF äntligen fått chansen i Allsvenskan med moderklubben IFK Norrköping.

Efter ett kortare inhopp mot Trelleborgs FF har han startat matcherna mot AIK, Dalkurd FF, Malmö FF och Djurgården, samt hoppat in i bortamatchen mot Sirius – en matchsvit som resulterade i ett påskrivet nytt treårskontrakt förra onsdagen.

– Det klart att det känns jättebra. Som jag sade innan förhandlingarna började, det är optimalt för mig att fortsätta här i Norrköping i och med att jag är från stan, att föreningen är en så pass bra plats att vara på utvecklingsmässigt, säger han i en intervju med fotbolldirekt.se.

Inför säsongen satt Castegren på ett utgående kontrakt och med en besvärlig skadesituation. 

– Grejen är i början av den här säsongen så var mitt fokus att bara att bli frisk, komma tillbaka till fotbollsform, och därifrån öka mina prestationer.

– Det är svårt att sätta upp mål när du får en sådan svår skada, för den påverkar dig såpass mycket och det är inte alla som kommer tillbaka till den spelare man var innan.

Med fem omgångar kvar av Allsvenskan ligger IFK Norrköping på tredje plats i tabellen, åtta poäng bakom serieledande AIK.

– Vi kan inte göra så mycket mer än att vinna varje match. Det är omöjligt att säga vad som kommer ske i de andra matcherna. Vinner vi alla våra matcher som är kvar så bör det räcka en bra bit.

– Hittills har vi gjort det jättebra, vi har Europaplatsen och vi har fortfarande en teoretisk chans på guldet. Vi ska fokusera på våra egna matcher och vinna varenda en så får vi se hur långt det räcker, säger Henrik Castegren.

Härnäst för IFK Norrköping väntar Kalmar FF på bortaplan söndag 21/10 när Allsvenskan drar igång igen efter landslagsuppehållet.