Nyheter

Chevron
Ceesay: ”Det är upp till oss att fixa det här”

Ceesay: ”Det är upp till oss att fixa det här”

Dalkurd FF har haft en svängig debutsäsong i Allsvenskan med flytt från Borlänge till Uppsala, spel i Gävle, hög spelaromsättning och ett tränarbyte. När serien nu återigen drar igång efter landslagsuppehållet, och med tio matcher kvar, är lagkaptenen Kebba Ceesay säker på att ett nytt kontrakt kommer säkras.
– Jag har varit hoppfull hela säsongen och är det fortfarande, säger Ceesay till Dalkurds hemsida.

Kebba Ceesay har spelat i Dalkurd sedan 2017 och är en av få i laget som har stor rutin av allsvenskt spel. Han har spelat över 120 matcher i den högsta serien där han slog igenom i Djurgården. Under Dalkurds debutsäsong har han blivit en naturlig ledare i försvarslinjen.

– Min säsong har varit helt okej, men mitt fokus ligger främst på lagets prestation. Det tar tid att växa in i den allsvenska kostymen men jag tycker vi har gjort det okej efter förutsättningarna, säger han till Dalkurds hemsida.

Ceesay har burit lagkaptensbindeln i flertalet matcher och menar att han gör vad han kan för att ta ett stort ansvar på planen. Med tio matcher kvar lär ledarskap behövas då Dalkurd är fast på nedflyttningsplats i tabellen.

– Jag var väldigt hoppfull inför säsongen och det är jag fortfarande. Vi har haft en del otur men det är också dags att inse att vi är i en ny division och på en ny nivå där det inte bara räcker med talang, utan det krävs en hel del annat också, säger Ceesay.

Under sommaren skedde förändringar på ledarsidan i Dalkurd då nye huvudtränaren Johan Sandahl tog över. Samtidigt lämnade många spelare medan ett antal nya anslöt. Enligt Ceesay är laget lika starkt nu som tidigare.

– Vi hade bra spelare tidigare och vi har fått in bra spelare nu också. Det var tråkigt att klubben hamnade i en situation där man var tvungna att sälja vissa spelare. Men nu är det tio matcher kvar och det är kvar för oss att fixa det här.

Den 21:a omgången av Allsvenskan sparkar igång på lördag och på måndag åker Dalkurd till Kalmar för att möta Kalmar FF.

Läs hela intervjun på Dalkurds hemsida.