Nyheter

Chevron
Christer Mattiasson tar över i SIrius

Christer Mattiasson tar över i SIrius

Tabellelvan IK Sirius har gjort klart med ny huvudtränare. Christer Mattiasson ansluter från BP och har skrivit kontrakt över säsongen 2025.

Mattiasson kommer senast från en fin säsong med BP i Superettan. Laget vann serien och är klara för spel i Allsvenskan 2023. Christer Mattiasson utsågs till årets tränare, men följer inte med laget upp i högsta serien. Istället tar han över i IK Sirius efter Daniel Bäckström.

– Det var många delar som lockade. Jag har följt klubben sedan Kim och Tolle var här, de är gamla lagkamrater och kollegor. På det viset har jag sett hur man byggt upp föreningen, både organisationen runtomkring och hur själva fotbollen ska spelas. Det är de absolut viktigaste bitarna för mig; hur fotbollen spelas och vilken värme det finns i föreningen, säger Mattiasson till Sirius hemsida.

Uppsalaklubbens sportchef, Ola Andersson, ser fram emot att arbeta med ”Kitten”:

– Vi är glada över att kunna presentera Christer som ny huvudtränare för Sirius Fotboll. Jag har haft en kontinuerlig kontakt med Christer genom åren och jag har följt hans positiva utveckling som tränare på olika nivåer. Christers ambition och vilja om att spela en offensiv fotboll attraherar oss, och att han vunnit serien två år i rad gör honom ännu mer intressant. Med fem veckor kvar till träningsstarten har vi goda förutsättningar för att fortsätta planera verksamheten för nästa säsong, säger han.

Nykomlingen BP har tagit in Olof Mellberg som ny huvudtränare. Mellberg kommer leda laget tillsammans med Andreas Engelmark.

FOTO: Bildbyrån