Nyheter

Chevron
Cibicki tillbaka i Allsvenskan – lånas av Elfsborg

Cibicki tillbaka i Allsvenskan – lånas av Elfsborg

IF Elfsborg har gjort klart med Pawel Cibicki på lån från engelska Leeds United. Anfallaren återförenas därmed med tränaren Jimmy Thelin.
– Det är skönt att det äntligen är klart, säger Cibicki.

Pawel Cibicki slog igenom i svensk elitfotboll då han under säsongen 2016 på lån i Jönköpings Södra gjorde tio mål på 26 ligamatcher för nykomlingen. 

Året efter var Cibicki tillbaka i Malmö FF där han hann med fem mål på 20 matcher innan han värvades av engelska andraligalaget Leeds United. Under 2018 var han utlånad till norska topplaget Molde FK, men nu är han tillbaka i svensk fotboll och IF Elfsborg.

– Det känns bra, det tog lite längre tid än förväntat men det är skönt att det äntligen är klart, säger Cibicki till elfsborg.se.

På Borås Arena återförenas 25-åringen nu med tränaren Jimmy Thelin – de båda arbetade tillsammans även i J-Södra. Cibicki lyfter fram det som en av anledningarna till att valet föll på Gulsvart.

– Såklart, en av faktorerna är Jimmy, jag hade honom som tränare tidigare. Men framförallt att IF Elfsborg är en storklubb som tillhör toppen och det är dit vi ska upp nu, säger Pawel Cibicki.

Cibickis låneavtal med Elfsborg sträcker sig fram till sommaren och innehåller en köpoption.

Foto: elfsborg.se