Colaks sena avgörande ger guldvittring

Malmö FF vände och vann i Uppsala samtidigt som Varberg vann mot Östersund. Det innebär att ÖFK spelar i Superettan nästa säsong. Senare på lördagen storvann Kalmar FF på Hisingen.

IK Sirius – Malmö FF 2-3
Det är nästintill målfestgaranti när de här lagen möter varandra (i lagens nio möten sedan Sirius gick upp i Allsvenskan har vi fått se 37 mål) och dagens batalj var inget undantag. Men det dröjde innan målen kom. Den första halvleken var mållös, men fyra minuter in i den andra fick gästerna straffspark. Jo Inge Berget satte säkert ledningsmålet för serieledarna. Men Sirius kom tillbaka och två snabba mål från Nahom Girmai och Edi Sylisfaj betydde hemmaledning. Med en dryg halvtimme kvar bytte Malmö FF in Antonio Colak och det kom att bli matchavgörande. I den 76:e minuten kvitterade kroaten innan han på tilläggstid fastställde slutresultatet till 3-2. Tre otroligt viktiga poäng för Malmö FF i den stenhårda guldstriden.

Varbergs BoIS – Östersunds FK 3-0
I Varberg var det inget snavk om saken. Hemmalaget tog ledningen efter tio minuter när Oliver Stanisic nickade in ledningsmålet. I den andra halvlekens inledning satte Tashreeq Matthews tvåan innan Ryan Moon avgjorde helt med fem minuter kvar av matchen.

Förlusten innebär att Östersunds möjligheter att nå säker mark i den allsvenska tabellen nu är borta. Klubben får nästa säsong ta nya tag i Superettan efter sex år i Allsvenskan.

BK Häcken – Kalmar FF 1-4
Ett skadedrabbat BK Häcken såg vilsna ut hemma på Bravida Arena när Kalmar FF gästade Hisingen. Redan efter fyra minuter satte Jonathan RIng ledningsmålet för gästerna och tio minuter senare följde Nils Fröling upp med tvåan. När hemmalagets Johan Hammar drog på sig ett rött kort i den 34:e minuten minskade de gulsvartas chanser ytterligare. Som lök på laxen satte smålänningarna 3-0 bara fem minuter senare när Jonathan Ring gjorde sitt andra. Pausvila och en stor ledning för gästerna.

En kvart in i den andra halvleken kom nästa Ring-mål. Den här gången från Sebastian Ring som satte Kalmars fjärde mål för kvällen. Patrik Wålemark reducerade för hemmalaget i den 67:e minuten, men närmre än så kom man inte.