Cooper Love bakom efterlängtad HBK-seger

Jack Cooper Love gjorde det första målet och spelade fram till det andra när Halmstads BK hemmabesegrade IK Sirius med 2–1.

Halmstads BK – IK Sirius: 2–1
Sju raka matcher utan vinst, men hemma mot IK Sirius fick Halmstads BK äntligen segerjubla. Jack Cooper Love satte 1–0 för HBK med skallen i den 43:e minuten och passade sedan fram anfallskollegan Naeem Mohammed till 2–0 precis innan pausvisslan. Sirius reducerade i inledningen av den andra halvleken – Tashreeq Matthews klackade in Aron Bjarnasons inlägg i nät – men HBK kunde hålla undan och ta tre tunga poäng.

IFK Värnamo – IF Elfsborg: 1–0
Hakon Valdimarsson har varit fenomenal i Elfsborg-målet den här säsongen, men i den 29:e minuten mot IFK Värnamo misstajmade han en utrusning och drog på sig en utvisning. Tio minuter senare kunde Albion Ademi vägga sig in i gästernas straffområde och smälla in 1–0 för IFK Värnamo – ett resultat som skulle stå sig till slutsignalen.