Nyheter

Chevron
Curci byter AFC mot Hammarby

Curci byter AFC mot Hammarby

Hammarby värvar Gianluca Curci på ett korttidskontrakt efter att målvakten lämnat uppflyttade AFC Eskilstuna.
– Det här är en väldigt bra lösning för oss, säger Bajens sportchef Jesper Jansson.

Gianluca Curci höll extraordinära 18 nollor på 27 matcher när AFC Eskilstuna tog klivet upp i Allsvenskan via kvalseger mot IF Brommapojkarna i november. Nu är den rutinerade målvakten klar för Hammarby, som riskerar att vara utan axelskadade Johan Wiland under vårsäsongen.

– Det här är en väldigt bra lösning för oss, med tanke på Johans skada. I Gianluca får vi in en etablerad målvakt som spelat på allra högsta nivå. Dessutom kan han nu svensk fotboll efter sitt år med AFC, säger sportchefen Jesper Jansson till hammarbyfotboll.se.

33-årige Curci, med rutin från spel i italienska högstaligan med bland annat AS Roma och Sampdoria, har skrivit på ett halvårskontrakt med Bajen. Avtalet innehåller även en option på ytterligare 18 månader.

– Det här är en fantastisk möjlighet, att få representera en toppklubb som Hammarby här i Sverige. Jag hade en fin fjolårssäsong, och hoppas nu göra riktigt bra ifrån mig här i Hammarby så att det leder till att min tid i klubben blir betydligt längre än en vår, säger Curci själv om övergången.

Foto: bildbyrån