Nyheter

Chevron
”Då finns det en plats i landslaget för en”

”Då finns det en plats i landslaget för en”

​​​​​​​Muamer Tankovic krönte en fin augusti-månad med att bli utsedd till Månadens spelare i Allsvenskan och med att bli uttagen i det svenska A-landslaget. ”Mujo” tycker han gjorde en bra landslagssamling och konstaterar att möjligheten finns att nå Janne Anderssons trupp. 
– Det visar bara att om man gör något bra i Allsvenskan så finns det en plats i landslaget för en.

Hammarby tog tio av tolv möjliga poäng under augusti. Muamer Tankovic gjorde tre mål och belönades med både utmärkelsen Månadens spelare i Allsvenskan och med en plats i Janne Anderssons svenska landslagstrupp.

– Jag gjorde en bra månad och så fick jag ett pris på det också, det var kul. Det blir ännu roligare när man vet att motståndarna röstat fram en, det betyder att man gjort något bra. Det är en stor ära, menar Tankovic.

Beskriv din månad med egna ord.
– Det var en bra månad för mig och för laget. Vi vann våra matcher och jag presterade bra. Jag gjorde mina mål och mina framspelningar och spelade en bra fotboll helt enkelt, och det gjorde hela laget också.

Innan Janne Andersson tog ut den senaste landslagstruppen till EM-kvalet så sa du att ”om någon från Allsvenskan ska vara med så är det jag”.
– Jag står fast vi det jag sa. Nu har jag varit med och jag förväntar mig att komma med igen. Det visar bara att om man gör något bra i Allsvenskan så finns det en plats i landslaget för en. Det är bara kul att veta att landslagsledningen har koll på allsvensk fotboll också. Det visar för andra spelare runt om i Sverige, att gör du det bra så kan du få din chans även i A-landslaget.

Vad tycker du om Hammarbys säsong hitills?
– Vi började knackigt men vi har växt in i det mer och mer. Jag tycker att vi har gjort en väldigt bra säsong hittills. Det gäller bara att fortsätta att vinna våra matcher så kan det gå hur bra som helst.

Ni ligger ligger fyra i tabellen och har häng både på Europaplats och Djurgården i topp. Vad är rimligt att tro om säsongsavslutningen?
– Vi har stora chanser. Vi ska se till att vinna våra matcher, sedan får vi inte bry oss om hur de andra spelar och hur det går i deras matcher. Så länge vi gör vår del av det hela så kan det gå hur bra som helst.

Varje vinnare av Månadens spelare i Allsvenskan får 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett valfritt samhällsengagemang i sin klubb. Tankovic väljer att skänka sina pengar till Hammarbys Samhällsmatchen och mer specifikt till Spontanfotbollen.

– Hammarby kör spontanfotboll för att ta hand om barn och ungdomar i Bajenland. I de södra förorterna får barnen något bra att göra på kvällarna och jag vill att pengarna ska gå till material åt dem. Västar, skor, bollar, allt som behövs för att så många ungdomar som möjligt ska kunna vara med och spela, säger Tankovic.

hammarby-tankovic-sundsvall
Foto: bildbyrån

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn:
Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
April: Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Maj: Tarik Elyounoussi, AIK
Juli: Marcus Danielson, Djurgården
Augusti: Muamer Tankovic, Hammarby