Nyheter

Chevron
Daniel Andersson ny huvudtränare i Malmö

Daniel Andersson ny huvudtränare i Malmö

Tidigare sportchefen Daniel Andersson tar över som ny huvudtränare i Malmö FF efter att samarbetet med Magnus Pehrsson avslutats.
– Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som möjligt, säger Andersson.

Gårdagens förlust i Skånederbyt borta mot Trelleborgs FF kom bara tre dagar efter att Malmö FF förlorat finalen i Svenska Cupen mot Djurgården med 3-0.

Efter en överlag tuff vår väljer Malmö att ändra om i organisationen. Samarbetet med Magnus Pehrsson avslutas och tidigare sportchefen Daniel Andersson blir ny huvudtränare, i första hand fram till uppehållet.

– Vi har hamnat i en tuff situation. Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som möjligt. Vi har tre matcher framför oss innan uppehållet där det gäller att få resultat. Den utmaningen börjar i Stockholm på onsdag, säger Daniel Andersson till mff.se.

Magnus Pehrsson var med om att leda Malmö till SM-guld, klubbens 20:e, under sin första säsong med laget 2017, men efter bland annat flera ändringar i spelartruppen har resultaten inte gått klubbens väg i år.

Samtidigt som Daniel Andersson leder laget meddelar klubben att man parallellt arbetar för att hitta en ny permanent huvudtränare.

– Våra resultat hittills är en stor besvikelse. Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut. Nu är min uppgift att omprioritera resurser för att skapa bästa förutsättningar för Daniel Andersson, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén.

Malmös nästa match spelas redan på onsdag då man gästar serieledande Hammarby i en match som flyttats fram från omgång 10.