Nyheter

Chevron
Datum för upptaktsträff 2022

Datum för upptaktsträff 2022

De officiella startskottet för 2022 års säsong är fastställd. Den 22 mars sparkar Allsvenskan igång med sin förberedande träff för klubbar, supportrar och media. Svensk Elitfotboll planerar för ett fysiskt evenemang för första gången på tre år, men följer givetvis utvecklingen i samhället under rådande pandemi.

Allsvenskans Upptaktsträff går av stapeln på Quality Hotel Friends i Solna, tisdag den 22 mars. 

Upptaktsträffen är vår stora årliga uppstart av Allsvenskan. Det är ett tillfälle för media att få komma nära och samla på sig relevant information om klubbarna, lagen, spelarna och mycket annat inför den kommande säsongen.

Allsvenskans Upptaktsträff är ett kvällsevenemang som inleds med en klubbmässa där media erbjuds att prata med spelare, tränare och personal från klubbarna. På kvällen tar ett scenprogram vid där samtliga klubbars tränare och en spelare från vardera klubb deltar.

Allsvenskans upptaktsträff genomförs samtidigt som det svenska landslaget samlats för playoff till VM 2022. Evenemanget har planerats i samförstånd med Svenska Fotbollförbundet, vilket kommer underlätta för media som vill bevaka båda händelserna.

AS2022

Vid Upptaktsträffaren deltar tränare, spelare och ytterligare representanter från de aktuella klubbarna i Allsvenskan. Utöver det närvarar elitdomare, samarbetspartners och media, samt representanter från Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet.