Nyheter

Chevron
De kan bli Månadens spelare i september

De kan bli Månadens spelare i september

Säsongens näst sista utmärkelser ska delas ut. Här är de tre spelare i Allsvenskan som juryn anser ha varit bäst under september månad och som kan vinna utmärkelsen Månadens spelare.

Den allsvenska mittfältstrion som kan vinna utmärkelsen i september är Hammarbys Vladimir Rodic, Malmö FF:s Anders Christiansen och IFK Norrköpings Sead Haksabanovic.

Vladimir Rodic kommer från en månad då han gjort sex mål på tre starter, inklusive de båda målen i Bajens derbyseger mot AIK.

Anders Christiansen har som vanligt varit drivande på det formstarka MFF:s mittfält och nickade in det avgörande segermålet sent i senaste matchen mot AFC Eskilstuna.

Sead Haksabanovic har hittat formen under hösten. Den offensive mittfältaren har legat bakom många målchanser och även låtit sitt tunga skott tala.

De tre spelare som presenteras som finalister är de tre spelare som fått flest poäng av jurygrupperna. Vinnaren är den spelare som fått allra flest röster och dessa presenteras i C Mores och Svensk Elitfotbolls kanaler under kommande omgång av Allsvenskan.

Förutom utmärkelsen så får vinnarna 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett valfritt samhällsengagemang i klubben.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn:
Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
April: Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Maj: Tarik Elyounoussi, AIK
Juli: Marcus Danielson, Djurgården
Augusti: Muamer Tankovic, Hammarby