Nyheter

Chevron
De kan bli Månadens Spelare och Tränare i november

De kan bli Månadens Spelare och Tränare i november

Tre offensiva mittfältare, två topptränare och en fortsatt högpresterande Joakim Persson på Varbergs BoIS-bänken – här är de nominerade till Månadens Spelare och Tränare i Allsvenskan i november.

Nominerade till Månadens Spelare i november:

Nabil Bahoui, AIK
Den rutinerade offensive mittfältaren har blivit en ledstjärna för AIK i jakten på Lennart Johanssons pokal. Av lagets tre raka segrar har Bahoui avgjort mot Varbergs BoIS och nickat in en viktig kvittering mot IF Elfsborg.

Oliver Berg, Kalmar FF
Norrmannen har gjort succé under första säsongen på Guldfågeln Arena, inte minst i november. Han inledde månaden med att avgöra för KFF mot IFK Norrköping och öppnade målskyttet mot Örebro SK innan laget sedan nollades mot Malmö FF.

Patrik Wålemark, BK Häcken
Häcken har hackat resultatmässigt men offensive mittfältaren Patrik Wålemark har imponerat stort. De tre berörda november-matcherna bjöd på två mål och en assist för den offensive mittfältaren med den vassa västerfoten.

Rösta på din favorit.

artikel-as-mt-nominerade-november

Nominerade till Månadens Tränare i november:

Bartosz Grzelak, AIK
AIK har gett sig själva chansen i guldstriden genom att plocka tre raka segrar inför den sista omgången. Grzelaks lag nollade både Östersunds FK och Varberg innan man stod för en stark vändning till 4–2-seger borta mot toppkonkurrenten Elfsborg.

Joakim Persson, Varbergs BoIS
I de tre matcher som rör Månadens Tränare i november har Jocke Perssons Varberg bara mött topplag. Ett inledande kryss borta mot Elfsborg följdes upp av en 1–0-förlust hemma mot AIK, innan man grusade Djurgårdens gulddrömmar med en 3–2-seger på Tele2 Arena.

Jon Dahl Tomasson, Malmö FF
November bjöd på en hemmamatch för MFF – ett kryss mot BK Häcken. Istället har serieledande Malmö visat upp sig från sin bästa sida på bortaplan: 2–0 mot IFK Göteborg och 1–0 mot Kalmar FF gör att JDT:s lag har guldläge efter 29 omgångar.

Rösta på din favorit.

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens Tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens Spelare och Månadens Tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens Tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare alternativt lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.