Nyheter

Chevron
De kan bli Månadens Spelare och Tränare i september

De kan bli Månadens Spelare och Tränare i september

Djurgårdens Hjalmar Ekdal och Magnus Eriksson får sällskap av IFK Norrköpings skytteligaledare Samuel Adegbenro bland de nominerade till Månadens Spelare i Allsvenskan i september. Rösta på din favorit bland både spelarna och tränarna via länkarna i texten.

Nominerade till Månadens Spelare i september:

Samuel Adegbenro, IFK Norrköping
Samuel Adegbenro inledde månaden med att nicka in ett sent kvitteringsmål i det tuffa bortamötet med Malmö FF. Ytterligare två mål, i hemmasegrarna mot Örebro SK och Varbergs BoIS, gör att den 25-årige nigerianen nu toppar Allsvenskans skytteliga på tolv gjorda mål.

Magnus Eriksson, Djurgården
Djurgården har börjat vinna igen och är åter i serieledning, inte minst tack vare Magnus Erikssons mittfältsspel. Den rutinerade lagkaptenen har, som vanligt i år, varit vass i offensiven och bidragit med två mål och två assist under månaden. Insatserna har dessutom tagit Eriksson till en landslagsplats.

Hjalmar Ekdal, Djurgården
Ketchupeffekten personifierad – när han väl nickade in sitt första mål i Allsvenskan, i derbyvändningen mot Hammarby, följde den 22-årige mittbacken upp det med mål i de båda nästkommande matcherna mot MFF och Degerfors IF.

Rösta på din favorit. 

artikel-AS-MT-nominerade-sep

Nominerade till Månadens Tränare i september:

Joakim Persson, Varbergs BoIS
Joakim Perssons Varbergs BoIS inledde september med att bortabesegra Örebro SK med 3–0 – ett resultat som var lagets fjärde raka seger i en obesegrad matchsvit som blev åtta matcher lång, och som parkerade laget på en åttondeplats i tabellen. Därefter har det blivit ett kryss hemma mot BK Häcken och uddamålsförluster borta mot Hammarby och IFK Norrköping.

Rikard Norling, IFK Norrköping
September blev Rikard Norlings hittills bästa månad med IFK Norrköping under första året med klubben, då laget gick igenom månaden obesegrade. Ett meriterande 1–1-kryss borta mot Malmö FF följdes upp av tre segrar och ytterligare nio gjorda mål framåt vilket gör att Peking nu blandat sig i toppstriden.

Henrik Rydström, Kalmar FF
Även Henrik Rydströms självsäkra Kalmar FF hittade årets bästa månadsindelade form i september. Efter två inledande segrar blev man snuvade på en ny trepoängare efter en sen kvittering av AIK på Guldfågeln Arena. Imponerande nog reste sig Rydströms lag omgående och avslutade månaden med att rulla hem en 2–0-seger borta mot IFK Göteborg.

Rösta på din favorit.

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens Tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens Spelare och Månadens Tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens Tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.