Degerfors tog viktig seger

Degerfors vände och vann mot IFK Göteborg. Djurgården gjorde samma sak mot Malmö FF. Dessutom plockade Mjällby tre poäng och Hammarby och Sirius kryssade.

Malmö FF – Djurgården 2-3
MFF dominerade den första halvleken och efter att Erdal Rakip och Sören Rieks hittat nätet gick man till pausvila med 2-0. I den andra halvleken fick vi se ett helt annat Djurgården. Elias Andersson reducerade, Kalle Holmberg byttes in och kvitterade innan Marcus Danielsson satte det avgörande målet från straffpunkten.

Degerfors IF – IFK Göteborg 3-1
Marcus Berg lyfte elegant in ledningsmålet för IFK Göteborg, men efter det kom Degerfors in i matchen. Tre mål i den andra halvleken från Ohlsson, Lagerbielke och Bouzaiene gav tre poäng och det gör att laget nästan säkrat minst en kvalplats. GIF Sundsvall degraderas efter dagens resultat och Helsingborg har nio poäng upp till Degerfors på kvalplatsen med just nio poäng kvar att spela om.

Kalmar FF – Mjällby AIF 1-2
Östkustderbyt på Guldfågeln Arena bjöd på regn och kamp. Gästernas Jakob Bergström gav Mjällby ledningen innan Viktor Gustafson ökade på i den adnra halvleken. Papa Diouf reducerade sju minuter in på stopptiden, men det blev äntligen seger för Mjällby igen.

Hammarby – IK Sirius 1-1
Efter att matchstarten försenats till 19.30 var det hemmalaget som startade starkast. Men målen lät vänta på sig och det var först efter en timmes spel som Joel Nilsson gav Bajen ledningen. Nilssons tredje mål på lika många matcher och ett viktigt sådant för Hammarby som jagar Häcken i toppen av tabellen. Men med kvarten kvar kvitterade istället Sirius genom Daniel Stensson. Matchen slutade 1-1 och det innebär att Bajen har sju poäng upp till Häcken med nio kvar att spela om.