Nyheter

Chevron
Delad poäng i mötet mellan Blåvitt och AIK

Delad poäng i mötet mellan Blåvitt och AIK

På måndagskvällen vände Peking ett 3-0-underläge till vinst mot Varberg hemma på Platinumcars Arena. Samtidigt spelades en tung match på Gamla Ullevi mellan Blåvitt och AIK som slutade oavgjort.

IFK Norrköping – Varbergs BoIS 4-3

Redan nedflyttningsklara Varberg begav sig till Norrköping där vad som på förhand kanske skulle tippats som en ganska klar match blev en dramatisk historia. I Pekings sista hemmamatch fann man sig själva i ett tremålsunderläge efter 51 spelare minuter. Då hade såväl Hampus Zackrisson, Dion Krasniqi och Mads Borchers hittat nät för gästernas räkning. Stämningen i Curva Nordahl var inte på topp – men det skulle den bli. I den 70:e minuten spräckte Moutaz Naffati nollan för hemmalaget och därefter lossnade det. Tio minuter senare gjorde Arnor Traustason 2-3, tre minuter efter det kom kvitteringen från Isak Andri Sigurgeirsson och på tilläggstid såg Maic Sema till att hemmapubliken fick avsluta säsongen jublandes. 

IFK Göteborg – AIK 1-1

På Gamla Ullevi stod tre tunga poäng på spel när Blåvitt tog emot AIK, båda lagen inför matchen involverade i bottenstriden och i riskzon för att behöva kvala. På plan märktes pressen och det var inget av lagen som riktigt dominerade i första halvlek. Det var däremot hemmalaget som spräckte nollan först och det var Sebastian Ohlsson, som var tillbaka i startelvan efter tre månaders skadefrånvaro, som gjorde det. 1-0 stod sig till halvtidsvila. Andra halvlek inleddes starkast från Blåvitts håll, men utan utdelning tuggade sig AIk in i matchen. Kvitteringen kom också i den 67:e minuten från Taha Ayari. Fler mål än så blev det inte utan slutresultatet skrevs till 1-1. Därmed ligger IFK Göteborg bara en placering och en poäng ovanför BP på kvalplats inför den avslutande omgången. För AIK är kontraktet inte i teorin säkrat, men det ska mycket till för att man ska tappa de tre poäng och åtta plusmål man har som marginal ned till BP.

Se alla höjdpunkter på fotbollplay.se

Foto: Bildbyrån