Delad poäng mellan HBK och Värnamo

Det blev en delad pott mellan HBK och Värnamo på Örjans vall i lördagens första Allsvenska match.

Halmstads BK – IFK Värnamo: 2-2

På Örjans vall fann tabellfemman HBK sig i tvåmålsunderläge mot tabelltolvan efter 29 spelade minuter. Båda målen signerades av Gustav Engvall. Men trots att det var övertag från Värnamo i första halvlek lyckades man inte hålla nollan, i den 36:e minuten gick bollen istället in i eget mål efter touch på Värnamo-spelare och HBK fick med sig ett mål in i andra halvlek. Det gav mer energi till hemmalaget och andra målet kom också, även om det dröjde till den 83:e minuten innan Naeem Mohammed kunde slå in kvitteringen.

Degerfors IF – IK Sirius: 0-3

Sirius fick en riktig drömstart på Stora Valla mot Degen när man kunde göra matchens första mål i den 17:e minuten genom Wessam Abou Ali. Det satte också nivån på resten av matchen där det var Sirius för hela slanten. Andra målet kom efter ett slarvigt bolltapp där Sirius Daniel Stensson gjorde sitt jobb och utökade ledningen till 2-0 innan första halvlek blåstes av. Andra halvlek såg spelmässigt liknande ut och SIrius kunde även göra 3-0 genom Joakim Persson i den 54:e minuten. Därefter kunde gästerna spela av matchen och bärga tre poäng hem till Uppsala. Degerfors, som bara tagit tre poäng på de senaste fem omgångarna är nu i behov av poäng för att hålla avstång ner till kvalstrecket medan Sirius klättrar upp på en elfteplats i tabellen.

BK Häcken – BP: 4-2

På Bravida Arena var det en händelserik match som ägde rum mellan Häcken och BP. Ett Häcken som är mitt i Europaspel kom inte riktigt upp i sin högstanivå medan BP periodvis gnistrade. Ibrahim Sadiq gjorde matchens första mål för Häcken i första halvlekens sista minut och många trodde nog att det skulle sätta hemmalaget i ordentlig rullning men istället var det BP som kom ut i andra halvlek och radade upp fina chanser. Men utdelningen uteblev och istället kunde Häckens Mikkel Rygaard göra 2-0. BP vek dock inte ner sig utan hämtade upp underläget och genom Oscar Pettersson och Nikola Vasic både reducerade och kvitterade man. BP fick dock se sin poäng glida dem ur händerna när nyförvärvet Amor Layouni  presenterade sig själv och gjorde två mål inom loppet av matchens 90:e minut och satte punkt för matchen.