Delad pott mellan Blåvitt och Djurgården

Onsdagen i Allsvenskan bjöd på segrar för Mjällby AIF, AIK och GIF Sundsvall. Samtidigt slutade IFK Göteborg – Djurgården och IFK Norrköping – BK Häcken 1–1.

IFK Göteborg – Djurgården: 1–1
Gustaf Norlin hoppade in i IFK Göteborgs seger mot BK Häcken i söndags, och nu fick han chansen från start mot Djurgården. Norlin tackade för förtroendet genom att nicka in 1–0 för hemmalaget i den första halvleken. Efter pausvilan kom Djurgården ut som ett nytt lag och fick in en kvittering då Hampus Findells väl avvägda passning hittade Joel Asoro som kunde lägga in 1–1 i friläge.

IFK Norrköping – BK Häcken: 1–1
IFK Norrköping och BK Häcken skulle göra ett hörnmål var i den första halvleken på Platinumcars Arena. Först nickade Even Hovland in 1–0 för gästerna, sedan kvitterade Jacob Ortmark med pannan för Peking – ett mål som säkrade hemmalagets första poäng för säsongen.

Mjällby AIF – IK Sirius: 3–0
MAIF tog sin tredje seger i säsongsinledningen då man sänkte Sirius på Strandvallen. David Löfquist la kyligt in 1–0 på straffspark i slutet av den första halvleken, och efter halvtid rullade det på för hemmalaget. Jesper Gustavsson dundrade in 2–0 innan Silas Nwankwo på egen hand satte 3–0.

AIK – Varbergs BoIS: 1–0
Hemmastarka AIK tog säsongens andra seger på Friends Arena. Matchens enda mål mot Varberg kom i den 27:e minuten då Sebastian Larsson sköt in 1–0 på straffspark via nävarna på Fredrik Andersson i bortamålet.

GIF Sundsvall – Kalmar FF: 1–0
GIF Sundsvall tog säsongens första pinnar hemma mot Kalmar FF efter att lagkaptenen Pontus Engblom klivit fram med ett drömmål i slutminuterna. I vänsterposition utanför straffområdet lade han upp för ett högerskott och skruvade in bollen i det bortre krysset i den 90:e minuten.