Delad pott mellan Blåvitt och Elfsborg

På Borås Arena fick Blåvitt och Elfsborg dela på potten efter 1-1 medan Bajen tog en trepoängare mot Kalmar FF hemma på Tele2 Arena. Senare fick MAIF se sig besegrade av Peking efter två straffmål.

IF Elfsborg – IFK Göteborg: 1-1

Nästjumbon IFK Göteborg kan nu ställa sig till ett av de få lag som har knipit poäng från guldjagande Elfsborg. Det var Blåvitt som gjorde matchens första mål i den 29:e minuten genom Adam Carlén och 1-0 stod sig första halvleken ut. Men redan i den första minuten i den andra halvleken kvitterade hemmalaget. Trots vind i seglet och mer bollinnehav stannade dock målskyttet där. Elfsborg visar på bättre kvalité i andra halvlek men Blåvitt gör det bra defensivt och gör det svårt för Elfsborg att nå hela vägen fram. IFK Göteborg krigade därmed till sig en poäng samtidigt som Elfsborg fortsätter sin förlustfria svit.

Hammarby – Kalmar FF: 3-1

Redan i den elfte minuten hittade Jusef Erabi mål och gav sitt Hammarby ledningen med 1-0 hemma på Tele2 Arena mot Kalmar FF. Innan halvleken var slut hade även Viktor Dukanovic skrivit in sig i målprotokollen. Bajen var det bollförande laget och gick ut för att utöka ledningen i andra, men istället var det Kalmar FF som fick utdelnig på ett av sina anfall och kunde reducera genom Noah Shamoun i den 76:e minuten. I matchens sista period tryckte gästande smålänningarna på och försökte forcera fram en kvittering – men när Tesfaldet Tekie fick till sig bollen på egen planhalva och Kalmars målvakt Jakob Kindberg stod nästan uppe vid mittplan la han en långboll som letade sig in i mål. 3-1 stod sig matchen ut och Bajen klättrar nu upp på samma poäng som Kalmar.

Mjällby AIF – IFK Norrköping: 1-2

När Peking kom på besök till Strandvallen och Listerlandet för att ta sig an Mjällby fick de en riktig smakstart när de efter 6 minuter blev tilldelade en straff. Arnor Traustason klev fram och gjorde, trots att han fick slå om straffen en gång, sitt jobb. Några fler mål blev det inte under första halvlek utan i halvtidsvilan stod det alltjämnt 1-0. Det skulle ta cirka kvarten in i andra halvlek innan samme Traustason fick kliva fram till straffpunkten igen och utöka ledningen till 2-0. Mjällby höll modet uppe och tryckte på framåt, utdelningen kom också i den 88:e minuten från Imam Seedy Jagne, men närmare än så kom de inte. De tre poängen innebär att Peking klättrar några placeringar upp i tabellen medan MAIF står kvar på en niondeplats på 19 poäng.