Delad pott mellan Häcken och Peking

Det blev oavgjort och delad pott mellan såväl Häcken och Peking som Halmstad och Blåvitt. I dagens tredje möte föll Varberg mot Djurgården.

Hamlstads BK – IFK Göteborg: 0-0

På Örjans vall var det gästande Blåvitt kom ut med synbart högst energinivå och störst hunger. Göteborg tog kommando och förde mycket av spelet, skapade en del lägen men utdelningen uteblev. Halmstad hade inte mycket att bidra med offensivt men deras insats räckte till att hålla nollan bakåt och därmed bärga hem en poäng. För Blåvitt blev det således också en poäng in på kontot, något som inte är tillräckligt för att ta dem upp på säker mark.

IFK Norrköping – BK Häcken: 2-2

Ett hett möte mellan tabellåttan Peking och regerande mästarna Häcken gick av stapeln på Platinumcars Arena på söndagen. Inledningsvis var det tabelltvåan Häcken som kontrollerade första halvlek på ett bra sätt. Det är också de som gör matchens första mål genom Even Hovland. Men innan halvleken blåstes av lyckades Peking få in ett kvitteringsmål genom Arnor Traustason. Efter halvtidsvilan är det ett annat Häcken som kom ut på plan, och som verkligen bjuder in hemmalaget i matchen på riktigt. Victor Lind gör också Norrköpings ledningsmål i den 51:a minuten. Häcken vaknar dock till liv igen, kvitterar genom Samuel Gustafson men lyckas inte vända på matchen. Matchen slutar oavgjort och med delad pott – tredje raka krysset mellan de två lagen.

Djurgården – Varberg BoIS: 2-0

Tabelljumbon Varberg begav sig till huvudstaden för att ta sig an tabellfemman Djurgården på söndagskvällen. Men det blev tidigt uppförsbacke för gästerna på Tele2 Arena. Redan i den fjärde minuten var det Jesper Löfgren som gjorde matchens första och första halvlekens enda mål när han nickade in ett inlägg efter en kort slagen hörna. I andra halvlek tog bollen på handen på en Varbergspelare i straffområdet och domaren blåste straff. Oliver Berg stegade fram till straffpunkten och satte den säkert längs med marken vid sidan av Varbergs Stojan Lukić. Varberg kom aldrig ikapp utan fick se sig besegrade med 2-0 mot Djurgården