Delad pott mellan Värnamo och Bajen

På Finnvedsvallen slutade mötet mellan Värnamo och Bajen mållöst medan det blev en ordentlig målfest i eftermiddagens möte mellan Sirius och Djurgården där gästerna från Uppsala till slut stod som segrare.

IFK Värnamo – Hammarby 0-0

På Finnvedsvallen var det hemmalaget Värnamo som inledde starkast under de första 25 minuterna. Men när utdelningen inte kom på de lägen man producerade kunde Bajen istället jobba sig in i matchen och matchbilden jämnades ut. De blåvita, som under de senaste omgångarna visat på stark form, kom inte riktigt upp i samma nivå under lördagen, trots fina kombinationer lyckades de inte få hål på Bajen. Gästerna själva skapade också en del, inte minst i andra halvlek, men mot ett starkt Värnamo-försvar förblev matchen mållös.

Djurgården – IK Sirius 2-4

Det blev ett händelserikt och målrikt möte mellan Djurgården och gästande Sirius på Tele2 Arena på lördagskvällen. Hemmalaget i blått började vassast och inledde målskyttet i den 22:e minuten genom Etson António Félixs panna. Men innan halvleken blåstes av hade Joakim Persson kvitterat för gästerna. Kvitteringen av energi och i andra halvlek kunde Sirius rida på energin och ta över ledningen. Persson var framme återigen och gjorde 2-1, bara minuter senare var det formstarka Wessam Abou Ali som gjorde 3-1 till Sirius. Ett reduceringsmål kom från Marcus Danielsson i minut 61men Persson var inte färdig med målskyttet. 4-2 var ett faktum i den 67:e minuten