Nyheter

Chevron
”Det känns härligt att vara tillbaka”

”Det känns härligt att vara tillbaka”

IF Elfsborg är senaste laget att sätta igång med gemensamma träningar igen efter en tids semester under speluppehållet.
– Det är kul och inspirerande att vara tillbaka och fortsätta bygget, säger managern Jimmy Thelin.

IFK Göteborg har redan hunnit spela träningsmatch efter att laget återvänt från en tids semester efter att vårsäsongen avslutades strax innan juni. Senaste laget att sätta igång igen och blicka mot resten av säsongen är IF Elfsborg, som idag hade återsamling på Borås Arena.

– Det känns härligt att vara tillbaka. Spelarna har följt ett träningsprogram under ledigheten, vilket vi spinner vidare på nu. Idag och i morgon kör vi ganska så hög belastning innan vi på lördag går över till mer spel, säger lagets manager Jimmy Thelin till elfsborg.se.

– Vi har ju inte varit lediga så länge men det märks att spelarna tycker det är kul att träffas igen. Nu fortsätter vi att bygga ihop gruppen, jobbar med gruppdynamiken. Vi har analyserat våren och vet vad vi behöver korrigera. Det blir en del repetition och vi lägger till nya saker i vårt spel.

Efter en tung inledning på säsongen hittade Elfsborg formen mot sluttampen av våren. Anfallaren Per Frick vittnar om att den fina avslutningen gjorde susen för humöret.

– Vi fick ett bra avslut på våren genom att vi fick med oss sju poäng där på de sista tre matcherna. Den känslan följde med in i uppehållet och lever kvar nu också, säger Frick.

Enligt Elfsborgs webbsida har man en helt skadefri trupp, vilket bland annat innebär en efterlängtad comeback för ytterbacken Jesper Manns, som missade hela vårsäsongen med en skada.

Han är nu tillgänglig när laget ska få upp tempot med träningsmatcher mot BK Häcken (21/6) och danska Helsingör (29/6) innan serien drar igång igen i början av juli, för Elfsborgs del med bortamatch mot Örebro SK 8/7.