Nyheter

Chevron
Dimitriadis och Rashidi klara för AIK

Dimitriadis och Rashidi klara för AIK

AIK genomför en dubbelvärvning inför omstarten. Panajotis Dimitriadis, senast i turkiska Giresunspor, och Heradi Rashidi från Dalkurd FF är klara för klubben.
– Jag känner mig mer än redo att bevisa vad jag går för och göra allt jag kan för att AIK ska vinna titlar igen, säger Dimitriadis.

Lagom till att Allsvenskan drar igång igen efter en månads uppehåll presenterar AIK två värvningar. 31-årige Panajotis ”Panos” Dimitriadis är tillbaka i klubben efter en tre år lång sejour inom turkisk fotboll, samtidigt som k Heradi Rashidi värvas från Dalkurd FF.

– Panos har AIK som moderklubb och när han nu återvänder för sin andra seniorsejour så tillför hans fotbollsegenskaper en mängd möjligheter som är användbara på ett stort antal positioner, säger Björn Wesström om Dimitriadis till aikfotboll.se.

– Jag är oerhört tacksam över att återigen få möjligheten att spela för Sveriges vackraste klubb, en dag som jag länge har längtat till. Den dagen är nu här och jag känner mig mer än redo att bevisa vad jag går för och göra allt jag kan för att AIK ska vinna titlar igen, säger Dimitriadis.

Även Heradi Rashidi är klar för klubben, och 23-åringen är tänkt som ett komplement på ytterplatserna i den 3-5-2-uppställning AIK:s tränare Rikard Norling föredrar.

– Heradi har de egenskaper som vi söker hos en wingback och han kan spela både på höger och på vänster sida. Hans snabbhet med och utan boll kommer att ge oss fler dimensioner i utvecklingen av vårt spelsätt på både kort och lång sikt, säger Wesström om 23-åringen till klubbens webbsida.

– Det är en dröm att få komma till AIK. Jag vill fortsätta utvecklas så mycket det går och att få göra det i en klubb där medspelare och publik är fantastiska gör att jag kommer leva drömmen, säger Rashidi.

Både Panajotis Dimitriadis och Heradi Rashidi har skrivit på kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2020. Dimitriadis har dessutom en option om förlängning över 2021.

Båda spelarna väntas vara spelklara när övergångsfönstret i Sverige öppnar igen 15 juli.