Diouf segerskytt i Pehrssons första Kalmar-match

Nye Kalmar FF-tränaren Magnus Pehrsson fick se sitt lag vinna årets första träningsmatch då Linköping City besegrades med 2-1.
– En blandad insats från vår sida, konstaterar Pehrsson efter matchen.

Kalmar FF kickade igång 2019 med en träningsmatch hemma mot division 1-laget Linköping City under onsdagen. Inför matchen hade lagets nye tränaren Magnus Pehrsson pratat om vad han ville se från sitt gäng.

– Vi har haft bra träningsveckor där vi börjat lära känna varandra och spelarna har fått visa upp sig. Vi har jobbat mycket med hur vi ska bete oss med och utan boll och hur vi ska agera när vi vinner och förlorar boll. Nu är det hög tid att testa det på en motståndare och det känns skönt att det drar igång, berättade Pehrsson för kalmarff.se i tisdags.

Hela 21 spelare luftades av Kalmar på Gastens IP, inklusive de två provspelarna Adam Mitchell och Moses Mawa, när KFF efter 1-1 i halvtid till slut vann med 2-1 mot Linköping.

Gästerna tog ledningen i den elfte minuten, men bara minuten senare hade Måns Söderqvist hittat en kvittering för hemmalaget. Efter att tio av elva hemmaspelare bytts ut i den andra halvleken kunde sedan Papa Diouf sätta det matchavgörande 2-1-målet med mindre än tio minuter kvar att spela.

– En blandad insats från vår sida. Vi har några riktigt bra moment under matchen där vi står för två riktigt fina mål. Stundtals visar vi upp ett omställningsspel med de idéer som vi jobbat på under de första veckorna. Det fanns även delar i vårt försvarsspel och anfallsspel som var ok. Men det finns så klart mycket kvar att jobba på, säger Pehrsson efter matchen till Kalmars webbsida.