Djurgården avslutade gruppspelet med seger

Djurgården avslutade med en 1–0-seger i Europa Conference League. Därmed genomförde laget gruppspelet utan att förlora en enda match. Senare på kvällen avslutade Malmö FF Europa League-gruppspelet med en uddamålsförlust i Portugal.

Europa Conference League
Djurgården – Shamrock Rovers 1–0
Redan klara gruppettan, och därmed slutspelsklara, Djurgården avslutade under torsdagskvällen gruppspelet i Europa Conference League med en ny trepoängare. Den här gången mot Shamrock Rovers hemma i Stockholm. Magnus Eriksson gav hemmalaget ledningen i den 19:e minuten – vilket också skulle visa sig bli matchens enda mål. Därmed slutar Djurgården på imponerande 16 poäng och i början av 2023 inleds slutspelet.

Europa League
SC Braga – Malmö FF 2–1
Malmö FF avslutade sin Europa League-sejour under torsdagen med bortamatch mot SC Braga. Ett Malmö FF, som sedan tidigare stod utan chans till avancemang, var ute efter sina första poäng i det här gruppspelet. Men det skulle bli tufft även den här aftonen. Motståndaren från Portugal drog det längsta strået och kunde säkra alla tre poängen via en 2–1-seger. Braga tog ledningen i slutet av den första halvleken, och kunde dessutom utöka till 2–0 i början av den andra. Malmö FF lyckades reducera via Patriot Sejdiu i den 77:e minuten – men kom aldrig närmare än så.