Nyheter

Chevron
Djurgården får tillbaka skadade backar

Djurgården får tillbaka skadade backar

Jonathan Augustinsson och Aslak Witry är med i truppen igen när Djurgården förbereder sig för avgörande cupmatch mot IF Elfsborg.
– Det är självklart jätteskönt att vara tillbaka, säger vänsterbacken Augustinsson.

Djurgården har inlett gruppspelet i Svenska Cupen med två segrar och ligger därmed i pole position för en kvartsfinalplats med en match kvar att spela.

Inför den avgörande matchen mot IF Elfsborg får man tillbaka Jonathan Augustinsson, som missat större delen av försäsongen med en vadskada, och Aslak Witry, nyförvärvet från norska Ranheim som vilades senast mot Hässleholms IF.

– Jag började träna fullt i fredags, och har jag kört på sedan dess. Det är självklart jätteskönt att vara tillbaka och det känns bra i vaden. Sedan måste man komma upp i lite tempo och kvalitet, men det hoppas jag kommer komma under de närmsta träningarna, säger vänsterbacken Augustinsson till dif.se.

Augustinsson skadade sig under landslagets januariturné och har därmed halkat efter något när laget förbereder sig för sin första säsong med Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som nytt tränarpar.

– Jag har försökt vara ganska nära gruppen. Jag följde ju med till träningslägret. Men det är väl mer att man missat de taktiska träningarna. Jag har ju varit med och kollat videos och så men jag har inte varit med där ute på planen, kommenterar Augustinsson.

djurgarden-witry-frej

”Defensiva biten kan bli avgörande”
Högerbacken Aslak Witry har kunnat köra på under försäsongen men missade senaste cupmatchen med en lättare lårskada.

– Jag fick en överbelastning framsida lår som medicinska teamet har jobbat med och som nu är borta. Jag kunde kanske ha spelat redan mot Hässleholm men vi ville vara på den säkra sidan, säger Witry till Djurgårdens webbsida.

Witry nätade när Djurgården vann med 2-1 mot IK Frej Täby i den första matchen i grupp 7. Den vanligtvis offensivt inställde 22-åringen väntar sig ett lite speciellt scenario när det nu räcker med en pinne på Borås Arena för att säkra avancemanget.

– Det ska bli riktigt kul. Den defensiva biten kan bli en avgörande faktor för oss och så ska vi ha en fortsatt stark offensiv. Får vi mycket rörelse runt bollföraren så kommer det att bli bra anfallsfotboll för vår del, säger Aslak Witry.

Cupmatchen mellan IF Elfsborg och Djurgården spelas på söndag med avspark kl. 15.00.

Foto: bildbyrån