Djurgården fick bara kryss – fördel Mjällby inför avslutningen

Mjällby körde över Dalkurd på hemmaplan och Djurgården fick bara oavgjort i Sandviken. Nu är det fördel Mjällby inför den sista matchen i gruppen.

Mjällby AIF vann mot Sandvikens IF i den första gruppspelsomgången av Svenska Cupen. Idag följde man upp den trepoängaren med en ny.

Ett spelförande och anfallsglatt hemmalag tog ledningen redan efter åtta minuter när Mamudo Moro gjorde 1-0. Tio minuter senare ökade Moro på till 2-0 efter ett fint anfall på högerkanten. Av bara farten han Moro med att snappa upp en dålig hemåtpassning och rulla in 3-0 innan 25 minuter var spelade.

Innan paus hann dessutom David Löfquist, som spelade fram till Moros 2-0, sätta 4-0 bakom Filip Anger i Dalkurds mål.

Effektiviteten i avslutslägena var inte lika hög i den andra halvleken, men med åtta minuter kvar av ordinarie speltid kunde Taylow Silverholt fastställa slutresultatet till 5-0.

Det innebär att Mjällby har sex poäng inför sista gruppspelsmatchen mot Djurgården. Djurgården vann sin första match mot Dalkurd med 3-2 och spelar sin andra match under kvällen.

I bandyhallen i Sandviken tog Djurgården planenligt ledningen redan efter sex minuter genom den nyutnämnde lagkaptenen Jesper Karlström. Innan 20 minuter var spelade hade Fredrik Ulvestad nickat in 2-0.

Med tio minuter kvar reducerade Sandviken, men de flesta räknade fortsatt med bortaseger. Men tre minuter från 90 kvitterade hemmalagets Leo Englund till 2-2. Det blev slutresultatet och Djurgården måste nu slå Mjällby när lagen möts nästa helg.