Djurgården första lag till semifinal

Två mål i den första halvleken blev avgörande när Djurgården besegrade Kalmar FF på bortagräs och tog klivet till Svenska Cupens semifinal.

Drygt 2.800 åskådare hade tagit sig till Guldfågeln Arena för kvartsfinalen mellan Kalmar FF och Djurgården. Där fick de se ett piggt bortalag som tog tag i taktpinnen direkt. Och det var en före detta Kalmarspelare som tog huvudrollen.

Efter en halvtimmes spel hittade Piotr Johansson, som lämnade KFF för Djurgården inför säsongen, in med ett inlägg i boxen. Haris Radetinac mötte bollen med pannan och Djurgården var i ledning. Bara fem minuter senare tog Johansson tillvara på en andraboll utanför offensivt straffområde. Han klippte till och bollen letade sig in i nätmaskorna till 2–0 för gästande Djurgården.

Resultatet stod sig tiden ut och det blir Djurgården som spelar semifinal nästa helg. Den kommer spelas på hemmaplan mot vinnaren mellan Malmö FF och AIK.